E – Zapuščina

Razvijete vse slike, ki jih posnamete s svojim fotoaparatom ali jih hranite digitalno? Ste uporabnik družbenih omrežij in član kakšnega spletnega portala? Imate v svetovnem spletu kreirane številne uporabniške račune? Ste lastnik kripto valut? Verjetno ste vsaj na eno od teh vprašanj odgovorili pritrdilno.

V sodobnem svetu digitalne resničnosti, imamo vsi določen del svojega življenja in premoženja shranjen nekje nekje spletu. Osebni podatki, fotografije, video posnetki, virtualni denar. Ob hitrosti, s katero se razvijajo sodobne tehnologije in s tem naš način življenja, niti ne pomislimo, da bo tudi to nekoč del naše zapuščine oz. Predmet dedovanja za naše potomce.

Zakonodaja tega področja še ne ureja. Zato je še toliko bolj potrebna naša proaktivnost, da teh vsebin po smrti ne bomo prepustili lastnikom družbenih omrežij ali borzam kripto valut. Priporočljivo je, da naredimo popis našega virtualnega življenja skupaj z uporabniškimi imeni in gesli, ki dedičem omogočajo dostop do naše digitalne zapuščine. Popis moramo hraniti na varnem in v oporoki navesti, kje se nahaja, skupaj z navodili, kdo in na kakšen način lahko z računi in drugimi digitalnimi vsebinami po naši smrti razpolaga. Škoda bi bilo, da naši bližnji s tem vsebinami ne bi mogli razpolagati oziroma bi bile te izgubljene ali celo zlorabljene. Seveda pa ostaja vprašanja, če si tega sploh želite;)

Potrebujete našo pomoč?

Pokličite nas na 01 23 13 900 ali nam pišite na info@pecanac-rakun.si

 

Pridete na kavo?

Obiščite nas na Dalmatinovi 2 v centru Ljubljane, po predhodni najavi.

01 23 13 900 Dalmatinova 2, 1000 Ljubljana, Slovenija info@pecanac-rakun.si